sunnuntai 4. lokakuuta 2009

14 kuukautta starttiin……

Jamaikan Reggae-maratonin startti on tasan 14 kuukauden kuluttua. Runsaasti siis vielä aikaa hikoilla lenkkipoluilla ja salilla, nauttia mainiosta lenkkiseurasta ja ihanista venyttely- ja/tai saunassessioista suoritusten jälkeen.

Neljätoista kuukautta kuulostaa pitkältä ajalta. Peruskunto on suhteellisen hyvä, joten tässä mietinkin, että jospa sitä ottaisi "kevyesti" jouluun asti. Tai tiedä sitä, voiko 5-7 tunnin viikkotreenausta kutsua kevyeksi…..? Vuoden vaihteen jälkeen on jäljellä vielä 11 kuukautta tehokasta treeniaikaa, joten sitten voisi aloittaa todellisen harjoittelun - ja muokata viikko-ohjelmaa enemmän juoksupainotteiseksi.

Tosin joogasta en millään haluaisi luopua, sillä venyttely pitää paikat kunnossa ja jooga on hyvää "korvienväli" harjoitusta. Joku on joskus sanonut, että maratonista 50% "juostaan" korvien välissä - 42 kilometrin matkalla jossain vaiheessa kuitenkin jostain sattuu tai hiertää, joten oikea asenne ratkaisee - aina! Vesijumpastakaan en haluaisi luopua, sillä se itse asiassa on aika pitkälti juoksemista ja hyppistä, joka ei tunnu niin raskaalta vedessä tehtynä. Ja "All over body workout"-tuntikin on tuiki tarpeellinen, jotta kaikkia lihaksia tulee treenattua tasapainoisesti. Treenatut vatsa- tai alanselän lihakset auttavat pitämään juoksuasennon oikeana.

Niin, että mihinkäs väliin sitä sitten ujuttaisi ne pitkät juoksulenkit ja nopeusharjoittelut? Tosin keskiviikon HRC:n juoksulenkit ovat allekirjoittaneelle ainakin vielä toistaiseksi aivan riittäviä nopeusharjoituksia. Jospa joulun jälkeen lisäisi ohjelmaan samaisen klubin sunnuntaiaamun pitkän lenkin, joka on tarkoitettu vain "vakavasti treenaaville". Hhhhmmm…. tätä täytyy vielä miettiä.

1 kommentti: