torstai 10. helmikuuta 2011

Neutraali


Salilla oli tarjolla ilmainen askellusanalyysi mikäli vaivautui bookkaamaan puolen tunnin session etukäteen. TV ja tiedotusvälineet toitottavat edelleen talouslamasta ja taantumasta, joten (lähes) kaikki ilmainen otetaan ilolla vastaan :)

Paikallisen juoksemiseen erikoistuneen urheilukaupan expertti oli analysoinut salin juoksijaporukan tyyleja aamusta asti, mutta herraa ei tuntunut väsyttävän yhtään, vaikka olinkin illan viimeinen testimatolle nousija. Tietokoneanalyysi vahvisti oman arvioni neutraalista askelluksesta ja oikean jalan erittain lievästä ylipronaatiosta. Tai noh, myönnettäköön, etta saman tuomion antoi juoksuvalmentajani, jolta otin muutaman PT-session joskus silloin kauan sitten nykyistä juoksu-uraani aloitellessani... :) Koska mitään erityisiä kipuja tai kolotuksia ei nykyisillä tai edellisillä kengillä ole ollut, on kuulema syytä pysyä valmistajassa, ja mikäli mahdollista samassa mallissa. Toki sain mukaani muutaman vaihtoehdonkin.

Lisäksi tuli yhdessa pohdittua lyhyemmän jalan tukipohjallista, joka todettiin tarpeettomaksi - kun kerran en ole sita toistaiseksi tarvinnut, eikä silti ole ollut kipuja. Ja avojaloin treenauskin on sitten kuulema ihan out ja täysin luonnotonta nyky-yhteiskunnassa eläville. Lisäksi sain muutaman hyvan vinkin löysien nilkkojen kurissapitamiseen ja pidemman jalan takareiden venyttämiseen. Eli kokonaisuudessaan ihan hyvä, ilmainen keikka !

Eli olenko alitajunnassani päättanyt juosta tänäkin vuonna...? Treenaaminen on nimittäin toistaiseksi ollut vain yksi lenkki viikossa - tosin muuten viikkoihin on mahtunut niin joogaa kuin lihaskuntoharjoitteluakin sekä tanssia ja vesijumppaa.

Naisten Kymppi siis toukokuussa; menee ehkä harjoittelematta nykykunnolla - paitsi, jos tavoitellaan alle tunnin aikaa. Ehkäpä puolimaraton joko HCM:n tai Espoon Rantamaratonin yhteydessä ja se kokonainen sitten Dublinissa, Maranellon alamäissä, Ranskan viinialueilla tai...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti