lauantai 31. lokakuuta 2009

Cooperia peliin

Tämänpäiväinen juoksulenkki olikin sitten Cooperin testi Hakunilan juoksuradalla Jaanan kanssa.

Oli hienot juoksut meillä molemmilla. Juostiin melkein täysillä ja mulla tuli tulokseksi 12 min ja Jaanalla pikkusen enemmän.

Päättelimme siis, että hieman pitää vielä harjoitella ennenkuin olemme maratonkunnossa.

500m uinti päälle ja jo totuttuun tapaan kaksi pulahdusta kylmäalataaseen +6C.

keskiviikko 28. lokakuuta 2009

Harjoittelua Hitchinissä



Lokakuun 14-19 vietin Veronikan kanssa syyslomaa Hitchinissä Helyn vieraanvaraisuudesta nauttien. Pääosin harjoittelu tänä aikana keskittyi hiilihydraattitankkausharjoituksiin, mutta lenkilläkin käytiin läheisissä maalaismaisemissa.


sunnuntai 25. lokakuuta 2009

On synkkä ja syksyinen metsä

Juoksukelit alkavat käydä yhä kosteammiksi. Pakkasen puolella ei vielä täällä ole tarvinnut juosta.

Eilen olimme Jaanan kanssa taas Hakunilan maastossa lauantailenkillä, varovaisehkolla sellaisella. Taukoa oli tullut reissujen ja tautien takia. Juoksun päälle maittoikin sauna ja uinti. Ah, elämä tarjosi nautintojaan ja hyvään tarpeeseen tulikin monenlaisten paineiden keskellä. Ja hyvä seura piristää mieltä aina.

Vielä kotiin tultua piti koiralenkillä käydä. Sekin oli aikamoisen mukavaa pimeässä syksyisessä metsässä.

Tämänpäiväinen koiralenkki olikin ihan valoisaan aikaan, mutta sateisessa ja harmaan synkässä metsässä. Vielä paikoin tuovat keltaiset koivut valoaan harmauteen.


Lenkkiseuranani tällä viikolla ovat olleet lainakoirat Laika ja Milla. Kuvassa hieman märkinä...

Perjantaina postissa tuli kortti KoMoNan maratonprojektin ekalta ulkomaanleiriltä. Kiitokset vaan, se oli mukava saada. Pieni raportti voisi olla paikallaan täälläkin. :-)

sunnuntai 4. lokakuuta 2009

14 kuukautta starttiin……

Jamaikan Reggae-maratonin startti on tasan 14 kuukauden kuluttua. Runsaasti siis vielä aikaa hikoilla lenkkipoluilla ja salilla, nauttia mainiosta lenkkiseurasta ja ihanista venyttely- ja/tai saunassessioista suoritusten jälkeen.

Neljätoista kuukautta kuulostaa pitkältä ajalta. Peruskunto on suhteellisen hyvä, joten tässä mietinkin, että jospa sitä ottaisi "kevyesti" jouluun asti. Tai tiedä sitä, voiko 5-7 tunnin viikkotreenausta kutsua kevyeksi…..? Vuoden vaihteen jälkeen on jäljellä vielä 11 kuukautta tehokasta treeniaikaa, joten sitten voisi aloittaa todellisen harjoittelun - ja muokata viikko-ohjelmaa enemmän juoksupainotteiseksi.

Tosin joogasta en millään haluaisi luopua, sillä venyttely pitää paikat kunnossa ja jooga on hyvää "korvienväli" harjoitusta. Joku on joskus sanonut, että maratonista 50% "juostaan" korvien välissä - 42 kilometrin matkalla jossain vaiheessa kuitenkin jostain sattuu tai hiertää, joten oikea asenne ratkaisee - aina! Vesijumpastakaan en haluaisi luopua, sillä se itse asiassa on aika pitkälti juoksemista ja hyppistä, joka ei tunnu niin raskaalta vedessä tehtynä. Ja "All over body workout"-tuntikin on tuiki tarpeellinen, jotta kaikkia lihaksia tulee treenattua tasapainoisesti. Treenatut vatsa- tai alanselän lihakset auttavat pitämään juoksuasennon oikeana.

Niin, että mihinkäs väliin sitä sitten ujuttaisi ne pitkät juoksulenkit ja nopeusharjoittelut? Tosin keskiviikon HRC:n juoksulenkit ovat allekirjoittaneelle ainakin vielä toistaiseksi aivan riittäviä nopeusharjoituksia. Jospa joulun jälkeen lisäisi ohjelmaan samaisen klubin sunnuntaiaamun pitkän lenkin, joka on tarkoitettu vain "vakavasti treenaaville". Hhhhmmm…. tätä täytyy vielä miettiä.