maanantai 28. kesäkuuta 2010

Black Toenails Are Badges of Honor (Rule 1.4)

Näin sanoo The Runner's Rule Book (Mark Remy). Tosin meikäläisen vasemman jalan ukkovarvas taisi tällä kertaa mustua siitä, että tanssin tangoa uusilla kengillä kaksi tuntia putkeen... :) Kivaa oli ja kengät ovat tuon sisäänajon jälkeen aivan ihanat!

Jääkaapin ovi ehdotti päivän lenkiksi 16 kilometriä - Training Plans Must Go on the Fridge (Rule 1.26). Heräsin aamulla jostain syystä aikaisin ja totesin, että tässähän ehtisi hyvin lenkille ennen sunnuntaiaamun joogaa. Päätin kuitenkin jäädä sängyn pohjalle lukemaan (virhe #1). Ihanan joogasession jälkeen nautinkin sitten sunnuntaibrunssin takapihalla auringossa; päivän sanomalehden lukemiseen kului muutama tunti keskipäivän helteessä (virhe #2). Iltapäivällä mittari näytti varjossa +23, mutta juoksemaan oli päästävä, vaikka olkapäät jo punoittivat. Takapihan hellesession jälkeen keho kaipasi suolaa, joten napsin sillipurkista muutaman makupalan ennen lähtöä (jesh!). Juomapullo mukaan ja matkaan.

Olipas rankkaa. Aurinko porotti kuumasti ja tuulikin oli lähes olematon - reitin alku kulkee nimittäin Jaanankin tuntemalla peltoreitillä, jossa tähän aikaan vuodesta polkua reunustavat pensaat ovat lähes pari metriä korkeat, joten ilma ei siellä liiku lainkaan. Niinpä vesipullosta tulikin sitten otettua huikkaa aika usein. Virhe #3, sillä kohta vatsa hölskyi vettä. Jouduin jättämään lenkin kesken ja jopa kävelemään. Lokiin kirjattiin vain 8 kilsan lenkki, mutta olipas oikein opettavainen päivä.

Jatkossa siis aurinkoa ja vettä kohtuullisesti. Mikäli aamulla ei nukuta, niin silloin juostaan - tai sitten täytyy löytää kaveri aamulenkeille (Team up for Early-Morning Runs - Rule 1.30); paikallinen ilmatieteenlaitos on nimittäin ennustanut BBQ-kesää....

1 kommentti:

  1. Täytyy kerrata kirjan oppeja. Nähtävästi sieltä löytyy ohje joka tilanteeseen :)

    VastaaPoista