maanantai 9. marraskuuta 2009

Vajaa 13 kuukautta starttiin....

Kolmentoista kuukauden rajapyykki oli ja meni viime viikolla. Mielessä on pyörinyt kaikenlaisia asioita, joita täytyisi selvitellä tulevina kuukausina. Takaraivossa kytee ajatus 12 kuukauden treeniohjelman tekemisestä ihan paperille (insinööri mikä insinööri). Siihen listaan voisi sitten laittaa myös muut tärkeät tarkistettavat asiat.

Päällimmäisenä mielessäni on ollut kaksi asiaa: lenkkarit & leegot !

Nykyiset (älyttämät hyvät) lenkkarit alkavat tuntua hieman löysiltä. Paljonkohan olen niillä jo juossut? Missähän vaiheessa uudet täytyisi ottaa käyttöön, jotta ne ehtii ajamaan kunnolla sisään ennen sitä H-hetkeä? Tietääkös kukaan, mikä on keskinääräinen lenkkareiden käyttäikä - tai käyttömatka? Tai pitäisköhän ne vain pestä välillä…. :)

Kärsin muutama kuukausi sitten armottomasta hammaskivusta. Kyseessä oli oikean puoleinen poskihammas, joka paikattiin ensimmäisen kerran joskus 70-luvulla tyyliin kaikki pois & mahdollisimman suuri amalgaamipaikka tilalle. Nyt paikallinen hammaslääkärini tarkisti tilanteen ja bookkasi minut juurihoitoon parin viikon päähän. Siinä välissä irvistelin sitten juoksukerhon yhteislenkeillä vastatuulen iskiessä jomottavaan hampaaseen. Ainoa lohdutus oli juoksuvalmentajamme, joka kertoi olleensa taannoin vastaavassa tilanteessa ja odottaneensa siihen asti, että porasi (meillä Satakunnassa porataan, ei itketä) lauantaiaamuna sängynpohjalla kunnes sai ajan ensiapuun. Siellä hammaslääkäri pääsi poraamaan (hammasta) seitsemän puudutuspiikin jälkeen. Meikäläinen ei itkua vääntänyt ja juurihoitopäivän koittessa piikkejäkin tarvittiin vain kaksi. Nyt on leegot taas kunnossa, mutta missähän vaiheessa sitä sitten tekisi seuraavan tarkistuksen…. Tämä hammaskalusto kun tuntuu olevan ikuinen huoneaiheeni. Vuosi takaperin olin lähdössä maanantaiaamuna kohti Kiinaa ja valtameren ylitystä, niin jopas edellisen viikon keskiviikkona yksi hampaistani lohkesi :) Sain siihen hätäpaikan torstaina.

Lenkkarit & leegot - mitenkäs on omiesi laita?